AW i Skövde: Konsten att skala upp sitt företag

Vem utmanar dina idéer om vad som är möjligt?

Är du ung entreprenör med stora framtidsvisioner? Välkommen till en boostande AW som samlar likasinnade människor galna nog att tro att de kan förändra världen. För vad är det som gör att vissa entreprenörer lyckas, där andra stannar vid att ha en bra idé? Vi bjuder på insikter från en trio bolagsbyggare som har fokus på tillväxt – det handlar inte om vad man gör, utan hur man gör det!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Programmet kommer att uppdateras med deltagande partners och möjlighet till anmälan. Vill du säkerställa att du får en inbjudan, skicka gärna ett mail till fredric.tegebro@yeos.se
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Program och innehåll

Var/när? Skövde, 2 april kl.17-20, panel startar 17.30. Kostnadsfritt, anmälan krävs (öppnar i månadsskiftet feb/mars)

Hur? Kvällen bjuder både på insikter från en panel unga entreprenörer med högt inställt sikte, samt utrymme att knyta kontakt med andra som verkar i ekosystemet kring entreprenörer i Skaraborg. Vi kommer även att öppna upp för möjligheten för dig som ung entreprenör att kort få lyfta vilken utmaning ditt bolag står inför, för att hitta människor med perspektiv som kan ta dig och ditt bolag vidare.

För vem?
AW:n riktar sig till dig som är eller vill bli entreprenör upp till 30 år, samt till dig som har ett intresse av att se ett ökat entreprenörskap i Skaraborg.

AW:n är ett startskott inför tillväxtkonferensen YEoS Summit 2020 som sker i Skövde den 8-10 maj, där vi samlar +100 unga entreprenörer – medlemmar från hela Sverige ur nätverket YEoS samt regionala entreprenörer upp till 3o år, med ett intensivt och roligt program fyllt av perspektiv på tillväxt, goda middagar och galna stories.

Om kvällens panel

Martina Klingvall, 32 år, Telness

Efter studier inom Industriell ekonomi vid KTH började Halmstadbördiga Martina jobba inom telekom. Under sex år på Telenor, i en stor tekniktung organisation med långa beslutsvägar upplevde Martina hur kreativa idéer fastnade och hur kundens upplevelse inte hamnade i fokus. Hur skulle man göra om man byggde en telefonoperatör från grunden? Resultatet blev Telness – Sveriges högst rankade företagstelefonioperatör som med total transparens och utan bindningstider på allvar börjat förändra en trögrörlig bransch.

”Jag tror att framtidens företag måste ställa sig frågan varför de existerar. Det handlar inte längre enbart om vilka produkter eller tjänster man erbjuder. Man måste även bestämma sig för vem man är och varför kunderna ska heja just på mitt företag”


Andreas Wilhelmsson, 29 år, Ljusgårda

Redan som 20-åring utsågs Andreas Wilhelmsson av Veckans Affärer till en av Sveriges 101 supertalanger. Sedan dess har han hunnit med att bygga en karriär som säljare, föreläsare och serieentreprenör, men också en smärtsam konkurs. Idag står investerarna i kö när effektivitetsnörden Andreas leder uppskalningen av den gröna salladsfabriken Ljusgårda – Sveriges största vertikalodling av grönsaker i Tibro.

”Det som jag gjorde den här gången var att tidigt sätta ihop ett team av människor som är så mycket bättre än jag! Det är personer som är experter på funktioner, som vi har identifierat som avgörande för att Ljusgårda ska lyckas.”

Gustav Buder, 26 år, Paytrim

Gustav Buder hittade sitt entreprenörskap under gymnasiet och har ett förflutet som tennistränare, försäljningskonsult, krögare och köksexpert innan fokus landade på att förändra den trögrörliga betalbranschen. Med Skövde som bas växlar Gustav och grundarteamet bakom Paytrim nu upp verksamheten för att på allvar skapa förändring. Marknaden är enorm, bolagets skalbarhet likaså.

”Det är få som gör det man själv gör, men de som gör det finns i YEoS, det öppnar upp för mycket snabbare iterationer och utvecklingsmöjligheter. Jag har fått otroliga bollplank och feedback som gjort att vi kommit minst dubbelt så snabbt framåt.“

Information

Startdatum
02 April