YEoS Xplore

Den 10-13 augusti arrangeras YEoS Xplore, ett evenemang som organiseras tillsammans med äventyrsresebyrån Swett. Under fyra dagar får du uppleva den fantastiska naturen i norra Dalarna, du får lära dig mer om hur du och din kropp fungerar i tuffa situationer och du kommer behöva förlita dig på dina resekamrater i YEoS för att klara av den här utmaningen. Några nyckelord för denna resa är sammanhållning, utmaning och naturupplevelse!

Det övergripande temat för resan är överlevnad och du kommer få utmana dig i grupp i den svenska naturen. Under resan kommer vi att lära oss mer om gruppdynamik, ledarskap, kommunikation och krishantering.

yeos
yeos
PROGRAM
_________________________________________________________________________________________________________
 
y
Torsdag 10 augusti – Första dagen!
  • Gemensam transport från Stockholm till Idre. Vi startar med lunch i byn, därefter börjar äventyret! Vi börjar dagen med att bestiga Städjan tillsammans.
  • På toppen av Städjan delas kartor ut och gruppen delas in i mindre enheter som kommer få uppdrag att utföra. Grupperna kommer behöva navigera till olika delar av området kring Städjan för att hämta upp utrustning och förnödenheter som är nödvändiga för kommande dygn.
  • Återsamling senare på dygnet på samlingsplats för att slå upp läger. Vi bygger med gemensam kraft upp vårt egna läger och gör upp eld med tändstål för att sedan samlas och avsluta kvällen runt brasan.
Fredag 11 augusti – Andra dagen!
  • Tidig väckning. Idag är siktet inställt på Storvätteshågna, Svealands högsta punkt. Därifrån kommer vi vända norrut och passera norska gränsen. Under dagen kommer gruppen delas upp i små grupper för att få olika uppgifter i överlevnad, allt ifrån att göra upp eld till att hitta ätbara växter. Lägret slås upp med presenningar på den norska sidan av gränsen.
Lördag 12 augusti – Tredje dagen!
  • Idag ska flera forsar passeras. Vi vadar över forsarna där de är som bredast och minst strömma. Under dagen finns också möjlighet att hyra kanoter och paddla över Grövelsjön. På eftermiddagen kommer vi fram till Grövelsjöns fjällstation där vi checkar in i våra rum. På kvällen bjuds det på avslutningsmiddag!
Söndag 13 augusti – Sista dagen!
  • Hemfärd på förmiddagen från Grövelsjön till Stockholm efter en härlig brakfrukost.
_________________________________________________________________________________________________________
ANMÄL DIG NEDAN!

MEDLEM
EXTERN DELTAGARE 
YEOS
YEOS

YEOS

MEDARRANGÖR:   swettlogo

   Nicklasswett   Kartläsning   Sjö i förgrund och fjäll ibakgrund bearbetad

 

Inspireras av förra årets Xplore-event när YEoS besteg Kebnekaise!

 

Information

Startdatum
10 August

Slutdatum
13 August