Alice fann en stor familj i YEoS

Postat den 9 mars, 2022

JORDNÄRA MELLANMÅL GAV STUDIETIDEN ENERGI

– Idén till Earth Bite föddes när jag studerade på college i Kalifornien och hade problem med att hitta bra mellanmål utan massor av socker, mjölkprotein och sötningsmedel. När jag kom tillbaka till Sverige fick jag motivationen till att parallellt med universitetsstudierna registrera och starta bolaget tillsammans med min storasyster. Därefter började vi experimentera i köket, kontakta tillverkare, designers och så småningom ICA-butiker. I startskedet hade vi hjälp av acceleratorn på Science Park Jönköping och 18 månader senare lanserade vi våra första produkter; veganska och ekologiska energibars packade med näring, säger Alice Moradian.

EN PLATS ATT MÖTAS I DET SOM ÄR UTMANANDE

– Att vara en del av YEoS hjälper mig att nå högre, både på ett personligt och professionellt plan. Det är otroligt värdeskapande att få umgås med personer som står inför liknande utma- ningar som man själv, och dels inse att man inte är ensam, men också att det finns otroligt mycket kunskap och erfarenhet att hämta. På något sätt känns det som en stor familj när man umgås med så likasinnade personer, vilket för mig skapat en otroligt stark känsla av trygghet.

– YEoS betyder otroligt mycket för mig. Det är en plats där jag öppet kan dela tankar och utma- ningar och samtidigt känna stark tillit. Det är en plats där jag fått hitta fantastiska vänner, och hela tiden fortsätter lära känna nya personer som på olika sätt stärker mig.

MITT BÄSTA ENTREPRENÖRSTIPS!

– Gör något som känns viktigt för dig. Där finner man ofta den starkaste motivationen till att kämpa, även om det blåser, Avslutar Alice Moradian.