Välkommen Alva som ny partner till YEoS!

Postat den 2 mars, 2021

Hur gör du för att få rätt person på rätt plats?

1 av 4 startups misslyckas på grund av teamet. Att felrekrytera är kostsamt och för bolag i uppstart är rekryteringarna ofta avgörande för bolagets framgång. Att hitta rätt personer som tar bolaget till nästa nivå, är också en av de största tillväxtutmaningarna för YEoS entreprenörer, enligt YEoS årliga medlemsundersökningen. Vi välkomnar nu Alva till ett nytt samarbete med YEoS som med ett modernt och datadrivet sätt hjälper dig som entreprenör att fatta bättre rekryteringsbeslut.

– Att välja bland många duktiga kandidater är svårt. Att spendera tid på rätt kandidater är en avgörande faktor för att lyckas med rekryteringen, och för att lyckas krävs det mer än vår magkänsla, menar Malcolm Burenstam Linder, VD för Alva.


Undvik subjektivt beslutsfattande vid rekrytering

Varför är rekrytering så svårt? En stor orsak är subjektivt beslutsfattande. Författaren och psykologen Daniel Kahneman, för många entreprenörer känd genom boken Thinking, Fast and Slow, fick Nobelpriset för sina insikter på just detta tema, bedömning och beslutsfattande under osäkerhet.

Faktumet att kandidatutvärdering blir alltför subjektivt resulterar därmed ofta i beslut som hämmar mångfald i teamet och bromsar tillväxten i bolaget.

Psykometriska tester och tillgång till kunskapsutbyte

  • Möjlighet för dig som medlem i YEoS/Forever YEoS att kostnadsfritt göra tester på plattformen inför kommande rekrytering kartlägger ditt nuvarande team, med rapporter som även ger underlag för vidare diskussioner och teamutveckling.
  • Specialerbjudande när ditt bolag är redo för att börja växa!

Läs mer om erbjudandet

  • Genom denna länk kan du som YEoS:are claima erbjudandet
  • Nyfiken på att höra mer om Alvas why? Lyssna på detta avsnitt av SaaS-podden som gästas av Alvas medgrundare och vd Malcolm Burenstam Linder.


Använd Alva för att få rätt person på rätt plats

Alva är ett HR-techbolag som vill hjälpa bolag att ta bättre rekryteringsbeslut. Med en kombination av banbrytande psykometri, data science och fokus på kandidatupplevelsen gör de datadriven rekrytering tillgänglig genom att tillhandahålla en plattform för kandidatutvärdering.

Plattformen är även byggd för att möjliggöra skalbarhet och automatisering genom smidiga ATS-integrationer med exempelvis Teamtailor, automatisk återkoppling till kandidaterna och unik användarvänlighet.