Är du redo för ett hedersuppdrag? YEoS söker ny styrelse!

Postat den 26 januari, 2021


Ett medlemsdrivet nätverk där du kan göra skillnad

Hur kan YEoS utvecklas för att möta framtida entreprenörers behov, och vad gör oss ännu mer relevanta för medlemmar? Ännu ett år av högt engagemang från de medlemmar som valdes in i styrelsen under förra årets stämma håller nu på att avrundas.

Därför söker YEoS valberedning nu efter goda förslag på medlemmar i nätverket – någon du känner eller dig själv – som kan ha ett intresse för att bidra till YEoS framtida tillväxt.

Nominera dig själv eller någon annan

Nomineringsprocessen är öppen och ger valberedningen ett bra underlag att jobba vidare med.

>> Länk till nominering


Vad innebär rollen?

  • Du får 6-10 exklusiva YEoS-träffar per år i din kalender, styrelsemöten som workshops.
  • Du får vara strategiskt bollplank åt YEoS verksamhetsledare
  • Du får ett uppdrag som väl utfört är något att vara stolt över

Röster från styrelsen

Vad ger det då dig som medlem att fördjupa ditt engagemang? Ludvig Dieden, grundare Binogi har suttit tre år i styrelsen och kommer nu att lämna sin plats.

– Styrelsearbetet i YEoS har gett mig tillfället att lära känna många smarta, drivna och roliga personer närmre. I styrelsen blir man ett gäng som har löpande diskussioner om allt som gäller både YEoS och livet utanför YEoS, menar Ludvig Dieden.

En bonus är att arbetet i sig också ger värdefulla perspektiv till det egna bolagsbyggandet

– Att engagera mig i styrelsen har även utvecklat mig i mitt eget bolags styrelsearbete och egna ledarskap, då jag vanligtvis är så insnöad i mitt eget bolags dagliga operations. Att sitta som styrelseledamot i YEoS har gett mig en djupare förståelse för ett annat perspektiv där jag fått vara med och driva en organisation som jag inte sitter 100% operativt i. Det är få saker som jag tycker har varit så pass värt min tid som detta, avslutar Ludvig Dieden.

Charlotte Dunhoff, grundare Profile Agency, instämmer;

– Det är absolut värt tiden som läggs ned. Har man ej varit engagerad i styrelsearbete innan så är det här en perfekt chans att ta! Jag tog chansen och det har verkligen varit utvecklande och lärorikt – att få stötta och vara med att driva på verksamheten för Sveriges ledande nätverk för unga entreprenörer. Bara det att få agera bollplank till våra stjärnor på YEoS HQ gör det värt att sitta i styrelsen. Ge tillbaka!

Peter Nygren, grundare Brewmaster och Mionix kommer också att lämna över sin plats som fyllts med stort engagemang

– Det är en fantastisk möjlighet att kunna engagera sig i ett nätverk som verkligen betyder något och som har påverkan på nätverk, partners, vänner och andra medmänniskor som samtidigt är samhällsfrämjande både på kort och lång sikt, menar Peter Nygren.

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta valberedningens ordförande Sohrab Fadai eller verksamhetsledare Fredric Tegebro