Så nyttjar du stöden i spåren av Covid-19

Postat den 30 mars, 2020

I YEoS finns över 220 unga entreprenörer som bygger bolag runtom i Sverige och nätverkets interna Facebookgrupp förs kontinuerligt dialog kring hur man tacklar rådande omständigheter på daglig basis. Nedan har vi har sammanställt en lista på hemsidor där du som bolagsbyggare kan hitta information och tips som kan vara till hjälp för dig som driver företag idag. Detta inlägg uppdateras löpande – men se själv till att undersöka att informationen är aktuell för tillfället.

Länkar att kolla dagligen för information om Covid-19:


 

ALMI

På grund av rådande situation ger Almi dig möjlighet att ansöka om uppskov på dina lån.
Almi ger en fast uppskovsperiod om 6 månader på amortering av dina lån i Almi  som följd av COVID-19.


TRIMERO

Redovisningsbyrån Trimero har gjort en översiktlig sammanställning kring de stödåtgärder som finns och hur du nyttjar dessa.


 

Svenskt Näringsliv

Svenskt näringsliv arbetar med att ta fram konkreta krisåtgärder.
På sidan hittar du som företagare deras förslag och annan viktig information.


 

PE Accounting

PE Accounting har postat en artikel om hur stödåtgärder till företag fungerar under Coronakrisen. Artikeln innehåller ny mall från skatteverket för att ansöka om anstånd,  avtalsmall från Tillväxtverket, sammanfattning av regeringens nya förslag.


 

SAVELEND

SAVELEND erbjuder tillsammans med sina investerare ett kostnadsfritt lån i 6 månader för att stötta bolag genom denna kris.


 

Founder ER

SEB och Epicenter har skapat Founder ER, en plattform där framgångsrika entreprenörer, VDs och företagsledare erbjuder gratis hjälp och rådgivning åt tillväxtbolag. Många av dessa rådgivare tog sig igenom dot.com kraschen och 2008 krisen – och nu vill dom hjälpa andra.


 

Grant Thornton

Grant Thornton samlar löpande rådgivning, relevanta tips och nyheter för att i möjligaste mån underlätta i en svår situation. Läs om riskhantering HÄR.

“Skatteexperterna eniga – finns risker med att ansöka om anstånd”. Läs mer om varför Grant Thornton råd är att avvakta med att ansöka om anstånd HÄR. 


 

FACEBOOK For business

Facebook for business ger metodtips, verktyg och en självutredning som hjälper dig att skydda din verksamhet mot avbrott
Läs här!

Vägledning för snabba åtgärder – Planera dina åtgärder och utveckla planer för att minimera nedtiden. Se vägledning här!