De bildar YEoS styrelse 2022/2023

Postat den 6 maj, 2022

Träffa personerna som tar över rodret och gasar YEoS utveckling! 

En engagerad och kunskapsbärande styrelse är A och O för en livskraftig förening. Och precis som med allt annat inom YEoS, tror vi att allt börjar med drivna personer och varma relationer. Under årsstämman 5 maj valdes ett team med förutsättningar att skapa dynamiska samarbeten, stort värde för nätverket och modiga visioner framåt. I gruppen finns gedigen kompetens inom bland annat organisationsbyggande, styrelsearbete, kapitalanskaffning, marknadsföring och hållbarhet. Låt oss ta en närmare titt på namnen i YEoS nya dreamteam!

Gustaf Hjelm, Ordförande, Novoroom
Medlem sedan 2020

“Genom tidigare engagemang och erfarenhet hoppas jag kunna bidra med en struktur, positivitet och en strävan efter att professionalisera. Tillsammans kommer vi hitta fler sätt att ge tillbaka till de i föreningen så att fler nya medlemmar rekryteras och de nuvarande medlemmarna får mer utav deras medlemskap.

Gustav beskriver sig vara varmt engagerad i allt som rör siffror, struktur och sociala sammankomster. Det rimmar ju onekligen bra i YEoS-sammanhang, och är troligen det som lett honom in på en bana av företagande och organisationsbygge. Främst är han för närvarande engagerad i bolaget Novoroom, men även abm Construction och en diverse andra sidopuckar.

Frida Åhlén, Always on media
Medlem sedan 2021

“Som relativt ny medlem hoppas jag komma med nya perspektiv om hur vi tillsammans kan göra YEos ännu bättre. Jag har under året som medlem hunnit träffa många fantastiska personer och fått flera nya vänner, vilket har varit en stor trygghet i form att bollplank och stöd som man behöver som entreprenör.”

Frida Åhlén är kanske färsk i YEoS-sammanhang, men desto mer bevandrad inom digital marknadsföring och företagande. Med snart 10 års erfarenhet av att skapa synlighet online är det inte konstigt att hennes egen byrå, Always On Media, levererar fina resultat och skapar tillväxt för såväl kunder som företaget självt. Drivkraften är att se något växa, både när det kommer till människor, personal och organisation. Att skapa en plats för människor där man utvecklas, trivs och bygger någon stort gemensamt är det som är Fridas stora drivkraft i bolaget. Utöver den digitala världen är Frida även högst aktiv i den något mer analoga: Som grundare och ledare av Sthlm Run Club.

Amanda Lilja, Feedbackfrog
Medlem sedan 2019

“Jag ser fram emot att värva fler drivna kvinnor under 30 till nätverket, hjälpa till att etablera fler partnerskap och bidra till en värdefull paketering av medlemskapet. Dessutom vill jag jobba för ökad varumärkeskännedom så att fler i Sverige får kännedom kring YEoS!”

Amanda är en riktigt vass relationsbyggare och skicklig på att se möjligheter att exekvera på. Hon kommer in med en repertoar av kompetens inom bland annat B2B och produktutveckling, research, digitalisering och kapitalanskaffning. När det gäller egenskaper är en av Amandas mest utmärkande uspar att hon “Gets shit done” som hon säger själv, och är alltså en riktig doer. Drivkraften kommer från självförverkligande, att maxa sin potential och att utvecklas. Därtill eftersträvar hon frihet; friheten att kunna styra över sin egen tid, framtid och att jobba mot frihet finansiellt.

Amanda är grundare och VD på SaaS bolaget FeedbackFrog sedan 4 år tillbaka; en unik SaaS-plattform som hjälper företag att få feedback på tjänster och produkter. Plattformen ger företag data i form av kundinsikter i alla faser av produktutvecklingen. Siktet är inställt på global expansion och att röra sig utanför Sveriges gränser i en nära framtid.

Gustav Buder, Paytrim
Medlem sedan 2018

“Jag vill jobba för ett ännu bättre Yeos med fler härliga möten och djupa samtal. Jag hoppas kunna ge inspiration och handlingskraft att nå nästa nivå i organisationen”

Gustav lär ha undgått få och är vid det här laget en av nätverkets mest namnkunniga medlemmar. Det är knappast en slump att han blev utsedd till årets medlem 2021, särskilt inte med tanke på hur väl han lever och representerar YEoS kärnvärden sharing, caring daring – både i och utanför nätverket. Gustav beskriver sig själv som en visionär med affärsfokus, där ledarskap är ett stort intresseområde. Med startupen Paytrim bygger han sedan ett par år ett fintech-bolag som redan tagit branschen med storm. Trots hisnande målsättningar och ett högt tempo tar Gustav sig dock gärna tiden att sitta ner med andra medlemmar, bolla funderingar och dela med sig av sina erfarenheter.

Katharina Paoli, Nudgd
Medlem sedan 2010

“Jag ser fram emot att bidra bland annat med mina perspektiv som aktiv i nätverket sedan 10 år”

Katharina Paoli är en riktig YEoS-veteran, som hängt med nästan ända sedan starten. Idag är hon aktiv inom alumnigruppen YEoS-forever, och kommer med sin långa erfarenhet av nätverkets utveckling under åren kunna tillföra helt unika insikter i styrelsen. Den gemensamma nämnaren för mycket av det Katharina ägnat sig åt i sitt företagande sedan starten är hållbarhetsfrågor, genom verksamheter som bland andra A win win world, EcoBride och Brunat PR & Event. Nu senast är hon kanske främst förknippad med SaaS-tjänsten Nudgd, en lösning som knuffar användaren till att göra klimatsmarta val genom beteendevetenskap.

Petter Händel, Toborrow
Medlem sedan 2017

“YEoS har gett vänner, gemenskap och nätverkande, och jag ser fram emot att få vara med och få skapa den möjligheten för fler.”

Petter är liksom många av våra andra förtroendevalda lite svår att placera i ett fack. Han har nämligen drivit bolag sedan unga 14 år, och har alltså hunnit med flera företag och branscher. Just nu har han gått och blivit förälskad i finansbranschen, men har innan dess bland annat startat upp och sålt Surflogiet på Gotland. Petter beskriver att han framförallt drivs av att skapa värde, vilket kan vara allt från att utforska nya intäktsstrategier och paketeringar till att jobba grafiskt med varumärke och kundupplevelser.

Jenny Boberg, Kvinnoteket, tidigare verksamhetsledare YEoS.

“För mig är YEoS ett forum där entreprenörer växer som bolagsbyggare, ledare och framförallt människor. Efter att ha drivit organisationen i tre år har jag sett många exempel på vilken otrolig skillnad det gör att ha människor runt sig som backar i både upp och nedgångar. Hållbara entreprenörer skapar hållbara bolag för både anställda och planet.”

Jenny står för kontinuitet i styrelsen och valde att fortsätta sitt uppdrag ännu en period. Som tidigare verksamhetsledare för YEoS och tio års erfarenhet från entreprenörsvärlden bär hon med sig viktiga perspektiv från det operativa och professionaliserinsarbetet som gjorts för att driva nätverkets utveckling. I styrelsen har hon möjlighet att lyfta blicken och bidra till ett än mer långsiktigt, strategiskt perspektiv. Jenny brinner för att få människor att mötas och utvecklas, utöver sitt uppdrag i YEoS styrelse bygger hon plattformen Kvinnoteket samt arbetar med utbildning för  framtidens ledare som konsult och föreläsare.