De sitter i YEoS nya styrelse

Postat den 11 maj, 2018

styrelse_2018

YEoS styrelse 2018, Sara Öhman, Niclas Wikström, Adrian Swartz, Malin Cronqvist, Ludvig Dieden, Annelie Näs och Marcus Smith.

En stark styrelse full av drivkraft
Ingen förening kan utvecklas utan en engagerad styrelse. Under YEoS Summit valdes 2018 års styrelse in efter ett gediget arbete från valberedningens Kristofer Högberg, Ida Garamvölgyi och Catrine Sageryd. Fokus har legat på att skapa en styrelse med extra fokus på att förbättra jämställdheten i föreningen med en mix av nya och äldre medlemmar, specialistkompetenser som kommer till användning främst strategiskt men även operativt, samt tidigare styrelse- och organisationserfarenhet.

Viktigast av allt är ett stort personligt engagemang och vilja att bidra till att skapa ett starkare, varmare och mer kraftfullt YEoS. Här är namnen som tar stafettpinnen för att så skall ske.

Adrian Swartz
har ett stort hjärta för YEoS och efter sju år som medlem i ryggsäcken, varav det sista som ordförande för styrelsen, känner Adrian både väl till föreningen och en majoritet av medlemmarna. Adrian älskar att skapa och se idéer bli verklighet och har därför drivit företag sedan 17 års ålder – både reklambyrå, rekryteringsverksamhet och tech start-up med externa delägare. Adrian driver idag Cruitway som rekryterar young professionals till digitala bolag och Gigway – en gig-plattform som matchar uppdrag hos företag med kompetenta gig’are on demand.

Annelie Näs drivs av att underlätta, effektivisera och förbättra hur vi gör saker med hjälp av teknik. Idag driver Annelie bolaget Naes & Friends som hjälper företag skapa minnesvärda digitala upplevelser samt Naes Invest som investerar i andra bolag. Dessutom undervisar hon på Berghs School of Communications samt sitter i styrelserna för Unga Aktiesparare och Aktiespararna. Annelie rekommenderar alla att omge sig av människor som är smartare, coolare och bättre än en själv, och har därför har hon varit medlem i YEoS sedan 2014.

Ludvig Dieden gillar lekfullheten med företagande. Att starta bolag innebär att han får vara med och bygga den arbetsplats han själv vill jobba på och får arbeta med det som intresserar honom mest. Just nu driver Ludvig startupekonomibyrån Driv och utbildningsbolaget Studi.se. Sedan Ludvig blev medlem i YEoS 2017 har han blivit förälskad i engagemanget, givmildheten och kompetensen som finns i nätverket.

Malin Cronqvist, grundare och verksamhetschef för Stiftelsen Help to Help.
Malin drivs av att förverkliga idéer, att skapa, genomföra och uppnå resultat. Hon brinner för ledarskap, innovation och företagande inte minst kopplat till utvecklingsmarknader så som Afrika där Help to Help är verksamma. Malin har varit medlem i YEOS i knappt ett år men känner redan att hon har fått ut mycket av nätverket både i form av kontakter men också hjälp och råd i sakfrågor.

Marcus Smith är CEO & Co-Founder av SocialView. En person som drivs av utmaningar och alltid går ALL IN i allt som står framöver honom. Marcus driver idag Sveriges ledande partner för resultatdriven marknadsföring i sociala medier och har varit medlem i YEoS strax över ett år. Efter att ha blivit utnämnd till Årets Raket inom YEoS 2017 kom den extra glöden att fortsätta resan som företagare med nya vänner för livet som har samma driv!

Niclas Wikström är stolt Pitebo och pappa till Harry & Folke. Största delen av sin arbetstid lägger Niclas på byrån Oh My där han är VD och medgrundare. Niclas är en lustdriven serieentreprenör som startat och utvecklat bolag inom allt från restaurang, sportresor, bryggeri och konsultverksamhet, ofta baserat på passion snarare än gott täckningsbidrag. Någon typ av luddig drivkraft är väl att i största allmänhet att bli bättre, och i synnerhet försöka vara en riktigt sund arbetsgivare. Medlem i YEoS sedan 2009.

Sara Öhman har sedan 2009 arbetat med digital marknadsföring, de senaste fem åren i egen regi med kunder hos såväl entreprenörsdrivna bolag som stora globala varumärken. Utöver sin konsultverksamhet undervisar Sara på bransch- och yrkeshögskolor och har under de senaste åren utbildat över 500 branschkollegor inom digital marknadsföring. Vad som driver Sara är nyfikenhet för hur vi kan driva kommunikation mer effektivt. Sara blev (äntligen) medlem i YEOS under 2017 efter att ha gästat flera av våra öppna event redan sedan starten 2009.