Fem tips på hur du möter dina motgångar på bästa sätt

Postat den 10 maj, 2021

Första idén är inte alltid den som flyger och utmaningar är snarare ett faktum än ett undantag. Men att stöta på motgångar kan också ge nya riktningar och i backspegeln visa sig vara ett guldläge. Under vår senaste frukost för kvinnliga entreprenörer som vi anordnar tillsammans med SEB, Almi och Grant Thornton fick vi lyssna på Spephanie Spindler Jonsson, My Pauze och Charlotte Dunhoff, Profile Agency. Två drivna entreprenörer som berättade om sina erfarenheter från motgångar de har stött på, hur man samlar kraft, tar nya tag och möter utmaningarna.

 

1. Omge dig med peppiga personer

Lär dig koppla bort negativa röster och ”vad var det jag sa” personer. Lyssna istället på dem som lyfter dig och din idé. Du kommer att stöta på problem, och det blir inte alltid som man tänkt sig men du gjorde det i alla fall och du har testat. Försök att inte ta för allvarligt på det, så länge du tycker det är roligt.

 

2. Våga be om hjälp

När du stöter på motgångar i ditt bolagsbyggande så kan det vara en god idé att vända sig till människor med liknande erfarenheter. Motgångar kommer, man måste ställa in sig på att ibland går det bra, ibland mindre bra. Ett problem är en situation som ska ta dig framåt men du behöver inte sitta ensam med det utan be om hjälp.

 

3. Öppna kontaktboken

Ibland känns det ganska lönlöst och det är svårt att hitta en väg ut men ofta sitter du på en hel del svar själv och vet vad som behöver göras, du behöver kanske bara en liten push från någon annan! Den pushen finns oftast bara ett samtal bort.

 

4. Hitta din kraftkälla

Tillåt dig själv att gråta ut och tycka synd om dig själv när det känns tufft, men sedan reser man på sig och kämpar vidare. För att snabbare komma på benen så är det bra att hitta ett sätt som du samlar kraft på. Det kan vara att lyssna på en peppig podd eller gå och träna. Hitta något som funkar för dig och tankar på rejält med energi!

 

5. Du måste börja någonstans

Ingen kommer att ta dig framåt utan det måste du själv göra. Kavla upp ärmarna och ta dig an det du har framför dig, tillslut kommer du stöta på samma problem flera gånger om och då känns det inte så stort och jobbigt längre. Med tiden samlar du på dig en hel hög med erfarenheter som du kommer ha användning av under resans gång.