Här är YEoS nya styrelse

Postat den 8 maj, 2020

Åtta entreprenörer och ett styrelseproffs – här är personerna som bildar YEoS nya styrelse och med det fortsätter arbetet att skapa Sveriges varmaste och mest utvecklande nätverk för unga entreprenörer. Ordförande för styrelsen blir på omval Marcus Björke, som tydligt ser vilka värden YEoS skapar.


Varför är YEoS relevant som nätverk?

– YEoS som nätverk är mer relevant nu än någonsin för att stärka rösten som ett av de ledande nätverken inom entreprenörskap. Tillsammans bygger våra medlemmar med nästa generations bolagsbyggare framtidens terräng inom Sverige och ute i världen, säger Marcus Björke, ordförande för YEoS.


Varför borde fler entreprenörer under 30 år söka till YEoS?

– När man är under 30 tror man ofta att man kan allt. Som ung entreprenör kommer man återkommande att ställas inför nya och utmanande situationer. Då är det extremt skönt att kunna luta sig mot en rad människor som är där som ett bollplank och ger energi, menar Marcus Björke.


Vad är YEoS för dig?

– Alla nya möten. Alla nya kontakter. Alla nya ögonblick. Något man i framtiden kommer se tillbaka på som väldigt värdeskapande, avslutar Marcus Björke.


Här är styrelsen för YEoS

(från vänster till höger)

Peter Nygren, Grundare av Mionix (https://mionix.io/) och grundare av Brewmaster Sweden AB (http://www.brewmaster.se/)
32 år, Växjö, medlem sen 2012
Peter är en serieentreprenör av rang, väl förankrad i YEoS. Peters uppdrag som ledamot förlängs, där hans kompetens kring arbetet med strukturer och partners varit till stor nytta.

Charlotte Dunhoff, Grundare av Sveriges Profilagentur AB (https://profileagency.se/)
30 år, bosatt i Stockholm, medlem sen 2019.
Charlotte kommer med erfarenheter som bolagsbyggare inom event, underhållning & förmedling av föreläsare. Stor kreativitet och hög energi som omvandlas till handlingskraft.

Ludvig Dieden, Medgrundare av Studi (https://www.studi.se/)
29 år, bosatt i Stockholm, medlem sen 2016
Ludvig har axlat rollen som kassör i YEoS i två år, och har förtjänstfullt arbetat med att bygga hållbara strukturer kring budget och uppföljning samt agerat stöd till kansliet i bokföringstekniska frågor. 

Marcus Björke. Grundare av Renthia (https://www.renthia.com/) samt stiftelsen Young Champs 
34 år, Göteborgare i Stockholm, medlem sen 2016
Marcus fortsätter som ordförande ytterligare ett år, med ett tydligt och rakt ledarskap. Utöver att expandera sitt bolag Renthia utanför Sveriges gränser har Markus engagemang som social entreprenör i Kenya, genom stiftelsen Young Champs.

Julia Wrede, Grundare Gravel Sweden AB (https://gravel.se/)
26 år, bosatt i Stockholm, medlem sen 2018.
Julias expertis finns inom marketing och datadriven försäljning. Hon är därtill en starkt intresse vad gäller att lyfta fram kvinnligt entreprenörskap.

Klara-Maria Mach
, Grundare av Entreprenörden (http://www.entreprenorden.se/)
29 år, Uppsalabo från Nyköping, medlem sen 2018
Klara-Maria har ett stort engagemang i att lyfta entreprenörskap i Sverige. Hon är en god ambassadör för YEoS värderingar och den samhällsutveckling våra medlemmar bidrar till.

Roland Dansell,
 Styrelseproffs
Tidigare partner inom affärsrådgivning på Grant Thornton
59 år, Stockholm. Roland kommer med en djup expertis inom ägarledda bolag och styrelsearbete och har även utbildat många bolag i detta. Under året har han tillsammans med Peter Nygren lett vårt arbete att hitta fler partners.

Malin Cronqvist, 
Grundare av Help to Help (https://helptohelp.se/)
32 år, Skåning i Stockholm, medlem sen 2017
Malin satt i styrelsen under 2018 som vice ordförande och som suppleant under 2019. Hon har tagit ett tydligt ledarskap i att sätta struktur i styrelsearbetet, vilket varit uppskattat.

Daniel Fransén, 
Grundare av Red Capes IT AB (https://redcapes.se/)
30 år, bosatt i Jönköping, medlem sen 2019
. Daniel Fransén har de senaste åren expanderat sitt engagemang för digitala lösningar till att också utbilda andra inom ämnet. Kommer bidra med en stark målmedvetenhet inom uppfinningsrika digitala lösningar.