You rock! Tack för YEoS Summit 2021.

Postat den 6 oktober, 2021

YEoS Summit 2021. Det finns många tack som vi vill rikta, till alla vars närvaro och energi möjliggjorde Sveriges varmaste konferens för unga entreprenörer.

Förutsättningarna var minst sagt på vår sida. Dagen efter covid-restriktionerna hävdes reste 120 entreprenörer, från Umeå i Norr till Malmö i syd, mot Skövde som destination.


Tack till värdstaden Skövde och näringslivschef Ramona Nilsson som tillsammans med Näringslivsforum Skövde, Next Skövde och Sparbanksstiftelsen Skaraborg fångade vårt intresse att komma till er. Om vi på förhand visste att staden låg mellan Stockholm och Göteborg, och hade många rondeller – så vet vi nu desto mer om vilka möjligheter som finns i regionen!

Att ha engagerade verksamhetspartners är en nyckel för att YEoS som nätverk är hållbart över tid. Tack SEB och Fredrik Josefsson för ett suveränt modererat pass kring kapitalanskaffningens do´s and don´ts, Almi och Agneta Olsson för en värdefull timme kring hållbarhet och business samt Grant Thornton med Jonna Forsell och Mathias Ljung i spetsen för vårt Feedback Forum – ett stående favoritinslag som så kraftfullt och transparent är en plattform där vi ger varandra återkoppling kring utmaningar i vardagen.

Vi älskar hälsningen från Vinnova och generaldirektör Darja Isaksson. Som vi ser fram emot att fortsätta på spåret att gemensamt diskutera hur de statliga innovationsystemet kan stärkas för att bli ännu mer relevant.

Det är en förmån att kunna bygga ett program där insikter från entreprenörer i nätverket berikar och befruktar varandra.  Ni inte bara excellerade på scenen – utan gav även av er värdefulla tid inför konferensen för att hitta fram till innehåll som verkligen var värt att lyssna till. Tonen sattes från start av Malin Cronqvist, Alexandra Lundegård och Martin M Eriksson, som när vi pratade om Sharing Caring Daring i praktiken – snacka om finstämd incheckning.
Förmågan att attrahera rätt människor och bygga en bra struktur för rekrytering väckte många nya tankar. Tack till Erik Martinsson, Svea Solar och Ida Garamvölgyi, Urban Urban som under ledning av Fredrik Mellander från Teamtailor bjöd på en intressant diskussion på temat ”Bygg en rekryteringsmaskin”.

Vad är det som får oss att fortsätta satsa på det vi tror så hårt på, även när omvärlden tvekar på våra förmågor? Vilka resor ni gjort Daniel Aarenstrup, SAVR, Markus Karlsson, Härryda Chark och Linnea Jämtin, Hollywood Skin, i ett pass som mejslades fram av skickliga Gustav Buder, Paytrim!

Nyfikenheten var stor när vi diskuterade hur framtidens ledarskap kan komma att se ut. Hur går det till att implementera en platt organisation med självledarskap? Tack Annelie Näs, Naes & Friends och Anton Ullenius, Trimero för era insikter!

Vi pratade också om entreprenörskap och föräldraskap. Hur går livet ihop när barn kommer in i bilden, och när är rätt tid för att som entreprenör skaffa barn? Tack för moderering Stefan FalkBoman, Ung Drive och för era tankar i ämnet Tilda Nordh, Rapide, Erik Bergman, Great.com och Ludvig Granberg, r360 Systems. Det är aldrig rätt tid att skaffa barn som entreprenör – men det gör livet roligare, inte minst när man blir gammal!

När vi sedan bjöds in till möjligheten att få vara på annars stängda Assar Industrial Arena, så fortsatte resan. Även om vi blev några fler än det var tänkt så löste vi det snyggt, tack Pernilla Klingspor och Mats Jägstam, vd för Science Park Skövde. Vilket spännande besök vi fick på det otroliga materialbiblioteket Material ConneXion Skövde, tack IDC West Sweden för att ni höll extraöppet för YEoS – att det finns skosulor som vibrerar när GPS:en säger att man ska svänga!

Att leda andra kräver stärkta förmågor att leda oss själva. Så hur gör vi för att leda oss själva ännu mer medvetet? Härligt att ha dig på scenen Alexander Holmberg för värdefulla tankar kring språkmönster. Vi ser fram emot att hitta vägar framåt tillsammans.

När vi sedan kom att fira av året så skapade vi gemensamt en allt annat än vanlig galamiddag, där Andreas Wilhelmsson och Erik Lundgren på Ljusgårda för en kväll lät oss ta över de råa industrilokaler i Tibro som inom kort byggs om till nästa salladsfabrik. Utan Maria Hillerström som projektledare hade vi aldrig lyckats skapa en galet härlig kväll.

Den sprudlande känslan på plats hade heller aldrig blivit så hög utan den guldkant Håkan Guldkula och Guldkula Champagne satte från start. Tack!

Att sedan få jobba med Filiph Idéhn aka DJ Altego var en dröm. Vilket proffs du är på att bygga stämning. Hela kvällen kryddades av en stor hoppborg som Marwin Gordon, Unisale möjliggjorde och minst lika galen var den uppblåsbara tjur Telness backade. Sällan har så många uppklädda entreprenören sprattlat på rygg under en middag. Tack Martina Klingvall Holmström, Telness och grattis till Mikael Belenki, Tippmicke och Julia Wrede, Gravel som satt längst på ryggen och vann varsitt fantastiskt guldnummer.

Ett extra varmt Tack vill vi rikta till Restaurang Hållbar och Karl-Johan Beckman med team, en av Sveriges mest passionerade krögare som levererade mat under hela helgen av osannolikt hög kvalitet. Sällan har grön mat smakat så väl och sett så god ut!
Festen hade heller aldrig blivit möjlig utan den bar som Paytrim satte upp. Tack Gustav Buder, Maciej Strama och Erik Johansson. Hårdast av alla på plats jobbade vårt fantastiska crew av alumner från Ung Drive. Tack Adam Algorf, Alexander Aronsson, Fredrik Olsson och Ayham Khaled.

Gästen gör festen – men det krävs att någon håller i taktpinnen. Tack till våra konferencierer Alice Moradian och Andreas Wilhelmsson. Att bjuda på er själva som ni gjorde är inget annat än fantastiskt. Den dagen ni inte driver bolag finns alternativa karriärer!

Vad vore en galen middag utan en galen underhållare? Tack fingerfärdiga ficktjuven Robert Ace, som redan vid fotoväggen påbörjade en show där värdesaker försvann ur fickor och från scenen en stund där till och med slipsar försvann från kragar. Vilket proffs – ett riktigt WTF-moment!

Tack också till Peas of Heaven och Marcus Karlsson med crew som mitt I natten rullade in och bjöd på fantastiska ärtbaserade burgare. Snacka om att vi står inför en brytpunkt, när vegansk mat smakar bättre än dess köttförlagor.

Hur avrundar man till slut en helg som är så full av intryck? Vilket fint samtal vi fick med Johannes Hansen, under temat ”Tid för det som är viktigt”. För om din kalender inte går ihop, så går du till slut inte ihop. Konkret och ögonöppnande om att våga syna sitt livshjul och fundera över vilka tårtbitar i livet som får för lite uppmärksamhet.
Ett extra varmt grattis till Gustav Buder, Paytrim som blev Årets medlem 2021 och Emelie Lundh, Hemtrevligt i Skaraborg som blev Årets nykomling 2021 – två fantastiska förebilder med hjärtat på rätt ställe!
Slutligen, tack till alla 120 gäster och deltagande partners som öppnade upp sig för varandra på ett sätt som sällan sker.
YEoS – sharing – caring – daring.