Tillväxtkonferens för unga entreprenörer kommer till Umeå

Postat den 14 februari, 2019

Den 3-5 maj samlas över 100 av Sveriges skarpaste entreprenörer under 35 år i Umeå, när Young Entrepreneurs of Sweden (YEoS) håller sitt största årliga möte YEoS Summit. Temat för 2019 är Momentum och även detta år finns ett mindre antal platser öppna för unga entreprenörer som ännu inte är medlemmar.

– YEoS har varit som en andra familj för mig. Att träffa, få hjälp av och bolla idéer med andra medlemmar som alla brinner för att utveckla sina företag har fått mig att tänka större och varit helt avgörande både i min personliga utveckling som för mitt bolag, säger Fredrik Hagenius, medgrundare av Campusbokhandeln.

Campusbokhandeln har just etablerat sin tionde fysiska butik i just Umeå och kommer i år att spräcka hundramiljonersgränsen i omsättning, där man nu sett till att fler än 850 000 böcker blivit återanvända

– De senaste fem åren har vi gått från enbart fysisk handel till att sälja 85% på nätet och 20-dubblat vår omsättning. Jag kunde ingenting om e-handel innan och vi har mött flera besvärliga utmaningar i en krisande bransch. Utan YEoS hade Campusbokhandeln inte inte funnits idag, menar Fredrik Hagenius.

YEoS Summit består av tre dagar med fokus på olika perspektiv som behövs för tillväxt; kunskapsdelning, inspiration och trendspaningar, parat med god mat och relationsbyggande. Som mötesplats för unga entreprenörer med höga ambitioner är Summit en möjlighet att hitta ny inspiration liksom att utmana sina idéer om vad som är möjligt att uppnå, både för sig själv och för sitt företag.

Johanna Ingelsson har grundat Equestrian Stockholm och blev förra året utnämnd  till Årets Unga Entreprenör i Sverige av Founders Alliance. Hon är en av många medlemmar som under YEoS Summit kommer att dela med sig av sina insikter, från en resa som på tre år gått från att vara en idé till att bli det snabbast växande ridsportsmärket på Instagram. Bolaget omsatte 18 miljoner 2018 och siktar i år siktar på det dubbla. 

– Under de tre år jag varit medlem har jag lärt känna en mängd fantastiska människor och fått nya intryck och relationer som verkligen berikat mitt liv. Jag har också fått perspektiv kring hur viktigt det är att ta hand om min egen tid och prioritera att fylla på med energi för att vara hållbar som entreprenör och bli en bättre och mer närvarande ledare. Sedan har jag också höjt mina mål och jobbar just nu med Equestrian Stockholms etablering i USA, säger Johanna Ingelsson.

–  YEoS Summit är utan tvekan några av de absolut bästa dagarna på året. Att få hänga med över 100 likasinnade men ändå så unika människor i en miljö sprängfylld av energi, glädje och mer eller mindre galna idéer ger energi och idéer för månader framåt. Får du chansen, ta den, avslutar Fredrik Hagenius.

Är du beredd att bli som du umgås? Investera i tre dagar som ger avkastning resten av året – det är här vi bygger  Sveriges stora framtida bolag – det är här vi skapar momentum.

>> Köp din biljett idag  och upptäck kraften i Sveriges varmaste entreprenörsnätverk


Delegate or die – konsten att bygga en hållbar organisationsstruktur
Många entreprenörer fastnar i det dagliga operativa arbetet och hinner inte lyfta blicken. Vi vet att din förmåga att bygga organisationsstrukturer kommer att vara helt avgörande för vilken utväxling du kan få av dina drivkrafter. Lyssna till insikter från Malin Cronqvist, Help to Help som har större delen av sin verksamhet i annan kontinent, Erik Martinson, Svea Solar som har kontor på 11 orter samt Serieentreprenören Karsten Deppert som driver ett antal bolag parallellt. Passet modereras av Julia Höglund från Grant Thornton.

Kan du gå in i väggen när du älskar ditt jobb?
Johannes Hansen är Sveriges ledande mentala coach som älskar att ifrågasätta självvalda sanningar. Livet som entreprenör är komplext med mycket ansvar och många beslut som behöver fattas, samtidigt som kraven på ständig tillgänglighet minimerar mängden återhämtning. Var går din gräns för hur mycket du kan pusha dig själv, och vilka tecken bör du vara särskilt uppmärksam på? Vad är smart att tänka på när du vill jobba hårt och samtidigt hålla i längden? För vad spelar det för roll om du är ung och lovande vid 20, ett namn på allas läppar vid 25 om du blir utbränd vid 35? 

Bygg varumärket kunderna älskar
Johanna Ingelsson
, Equestrian Stockholm, har på tre år gått från idé till en omsättning på 18 msek genom sin fingertoppskänsla för moderiktiga och hållbara ridsportskläder. Idag är Equestrian Stockholm det ridsportsmärke som växer snabbast i världen på Instagram, tack vare en genomtänkt strategi. Hur kommer du igång och vilka mätpunkter bör du sätta upp?

Vässa din pitchdeck
Daniel Marklund
, Nofilter, pratar om konsten att att resa kapital, med två aktuella YEoS-bolag som case i form av Heja.io och Proposales. Hur går en investeringsrunda till och vad gör att din pitchdeck sticker ut? Pitebördiga Daniel Marklund är Internet Wizard, civilingenjör och besjälad entreprenör. Som strategisk rådgivare åt andra bolagsgrundare har Daniel som specialitet att utveckla varumärken och deras digitala närvaro, liksom djupgående insikter i finansiering av tillväxt och riskkapitalanskaffning.

Young Entrepreneurs of Sweden? Swedish entrepreneurs of the world!
Svenska värderingar och svenska entreprenörer är omtyckta utomlands, och möjligheterna med att bygga ett globalt bolag är oanat stora. Andreas Flodström, Beetroot tog för sju år sedan en nyfiken biltur genom Ukraina och är en av få svenskar som bygger bolag i landet. Zlatan Bajric, SEEBA vände blickarna tillbaka mot Balkan och har snabbt etablerat sig som ledande inom sin nisch. Vilka länder och regioner står näst på tur att erbjuda oväntat stora öppningar, och hur kan du konkret göra för att undersöka en ny marknad, bygga ett relevant nätverk och skala upp en verksamhet långt snabbare än på din hemmamarknad, med möjlighet att dra fördelar av det bästa från två världar?

Feedback forum
Vilken är din största utmaning? Tag chansen att dela med dig och få kvalificerade råd och perspektiv från andra entreprenörer som upplevt liknande utmaningar. Ett stående pass som är ett av de mest uppskattade.


Mer om YEOS Summit
YEoS Summit är en tillväxtkonferens som under tre dagar ger möjlighet för unga entreprenörer att berika varandra med värdefulla perspektiv. Vi firar därtill årets framgångar under galamiddagen där utmärkelser delas ut av närvarande tävlingsvärdar som SEB, Grant Thornton och Almi.

Fakta om YEoS

YEoS är en ideell organisation som grundades 2008 med ambitionen att samla och utveckla Sveriges ledande unga entreprenörer. Som medlem finns tillgång till daglig inspiration genom slutet digitalt forum, liksom möjligheten att delta på en mängd relationsbyggande möten – allt från workshops och frukostar till längre resor där nya marknader upptäcks.

Se merwww.instagram.com/yeos_se