Tung tillväxtkonferens för unga entreprenörer kommer till Skövde 

Postat den 22 januari, 2020


NYTT DATUM! Den 9-11 oktober samlas över 100 av Sveriges skarpaste unga entreprenörer i Skövde, när Young Entrepreneurs of Sweden (YEoS) gästar med den årliga tillväxtkonferensen YEoS Summit. Temat för 2020 är Pushing Limits och även detta år finns möjlighet både för regionens mest drivna unga entreprenörer och regionala företag med intresse för att stötta framtidens bolagsbyggare att delta.

– För mig är YEoS en otroligt bra plattform där man får träffa likasinnade personer med stort driv som gör det möjligt att på ett öppet sätt kunna prata om både med och motgångar samtidigt som man har väldigt kul tillsammans. YEoS är i mina ögon ett nätverk som verkligen hjälper medlemmarna att utvecklas både som företagare och på ett personligt plan, säger Erik Martinson, VD och en av grundarna bakom Svea Solar.

Svea Solar tog i slutet av 2019 emot utmärkelsen Årets Supergasell, som det snabbast växande företaget i Sverige, och skalat upp från knappt 100 till över 300 anställda med en omsättning på över en halv miljard. Erik Martinson är en av över 100 YEoS-medlemmar som kommer att dela med sig av sina insikter under YEOS Summit.

Köp din biljett idag

  • Entreprenör upp till 30 år? Läs mer om programmet och köp din biljett i vår biljettkiosk

Valet av värdstad föll sig naturligt, utifrån det breda intresset från flera aktörer.

– Skövde kommun, Next Skövde, Business Region Skaraborg och Näringslivsforum Skövde är stolta över att välkomna YEoS Summit till Skövde och Skaraborg i vår. Vi tror starkt på kraften i nätverk och Yeos har uppenbarligen varit ett starkt nationellt sådant med många lyckosamma och framgångsrika entreprenörer. Vi har ju några kända lokala exempel med Ljusgårda och Paytrim, vilket gör det extra roligt att vi får vara värdar för årets summit, säger Ramona Nilsson, Näringslivschef Skövde Kommun.

YEoS Summit består av tre välfyllda dagar med fokus på olika erfarenhetsutbyte entreprenörer emellan med perspektiv som skapar grund för tillväxt, parat med god mat och relationsbyggande. Som mötesplats för unga entreprenörer med höga ambitioner är Summit en möjlighet att hitta ny inspiration liksom att utmana sina idéer om vad som är möjligt att uppnå, både för sig själv och för sitt företag. Ett av de stående och mest populära inslagen är den eftermiddag som viks åt Feedback Forum – där alla som vill får bolla sina största utmaningar för att hitta nästa steg framåt. Konferensen avslutas med en galamiddag där vi firar årets framgångar och delar ut utmärkelser till  Årets tillväxtraket, Årets medlem och Årets nykomling.

YEoS Summit – av entreprenörer, för entreprenörer

– Det som är unikt med YEoS Summit är att vi bygger alla pass utifrån våra entreprenörers vilja att dela med sig av både sina framgångar och motgångar. Våra medlemmar är aktiva över hela Sverige och gör affärer över hela världen – erfarenheter som generöst delas och som skapar kortare vägar till bra beslut, menar Fredric Tegebro, ansvarig projektledare för YEoS Summit.

-Det slutgiltiga målet är att vi ska skapa ett större avtryck som får fler unga entreprenörer att kunna växa, med stöd av YEoS entreprenörer i ryggen, avslutar Fredric Tegebro.

Mer om YEoS
YEoS är en ideell organisation som grundades 2008 med ambitionen att samla och utveckla Sveriges ledande unga entreprenörer. Som medlem finns tillgång till daglig inspiration genom slutet digitalt forum, liksom möjligheten att delta på en mängd relationsbyggande möten – allt från workshops och frukostar till längre resor där nya marknader upptäcks.