Ung kvinnlig byråchef till YEoS-bolaget Wasabi Webs styrelse

Postat den 2 mars, 2018

 

Pressbild: Alexandra Svedström, Andreas Glimbrant, Nils Engvall, Thomas Sonesson
Pressbild: Alexandra Svedström, Andreas Glimbrant, Nils Engvall, Thomas Sonesson

 

YEoS har fler än 200 unga entreprenörer som medlemmar över hela Sverige, med bolag som förnyar, förbättrar och skapar tillväxt. Idag släpper våmedlem Nils Engvall nyheten om att hans bolag, den digitala byrån Wasabi Web, tar in byråchefen Alexandra Svedström som styrelseledamot. Detta är ett steg för att utmana den mansdominerade IT-branschen och en satsning på en mer jämställd organisation.

Den digitala byrån Wasabi Web växer snabbt, de senaste 5 åren har omsättningen mer än femdubblats. Förra året omsatte bolaget drygt 10,6 miljoner kronor och gjorde ett resultat på drygt 1,3 miljoner kronor.

Nu vill Wasabi Web skala upp ytterligare och plockar som ett led i planerna att skapa en mer jämställd organisation in byråchefen Alexandra Svedström som styrelseledamot med ordförande Thomas Sonesson som grundade Gallerix-kedjan i Norden, tillsammans med bolagets ägare Nils Engvall och Andreas Glimbrant.

Alexandra Svedström har en masterexamen från Uppsala Universitet och har jobbat som operativ chef i bolaget sedan 2015 med en mängd framgångsrika projekt för varumärken som Apollo, Grammis och Taco Bar.

– Jag tycker det är viktigt att, inom en mansdominerad bransch, få in fler kvinnor i styrelser. Jag tror, och vet, att arbetsplatser med jämn könsfördelning skapar mer innovativa produkter och tjänster, säger Alexandra Svedström i ett utlåtande.

Planen för den digitala byrån är nu bland annat att bli en ännu mer jämställd organisation och fler internationella kunder.

– Med våra kommande planer så känns det helt naturligt att ta in Alexandra i styrelsen. Alexandra är en stark ledare vars erfarenhet som byråchef kommer vara en stor tillgång, säger Wasabi Webs VD Andreas Glimbrant i ett pressmeddelande.

Nils Engvall, som i dagsläget är både medlem och styrelseledamot i YEoS är även en av de medlemmar som kommer att delta på YEoS Summit 2018 i Helsingborg.

– Jag älskar YEoS tack vare den samhörighet, nya vänner och grymma möjligheter jag fått genom nätverket. Hade det inte varit för mina relationer där hade jag inte haft Grammis, eller Taco Bar som kunder idag – eller besökt Rio Da Janeiro för den delen! Där fick jag vänner tack vare att en medlem organiserade en resa dit, säger Nils och hälsar med ett leende på läpparna att han hoppas att få se många nya ansikten i Helsingborg den 4-6 maj.

Om Wasabi Web:

Wasabi Web grundades 2012 och har under åren vunnit riksuppdrag åt Apollo, Taco Bar, Svenska Kyrkan och Grammis samt prisats i utmärkelser som Årets Unga Företagare i Sverige och Årets Samhällsinsats för projektet www.getillbaka.se med bl.a Susanne Najafi, Ishtar Touilat, Anders Wall, Günther Mårder och Matilde Urdinola (fd styrelseordförande i YEoS) i juryn.

För mer information:
Nils Engvall – Marknadsansvarig, Wasabi Web
0703 73 49 86
nils@wasabiweb.se