WeFightCovid.org & Internet Vikings bekämpar pandemin tillsammans

Postat den 21 april, 2021


Sedan COVID-19 bröt ut stod vården i Sverige inför en nationell kris och behövde all hjälp den kunde få. I tider som dessa är privata initiativ som WeFightCovid.org extremt viktiga. Projektet som lanserades av Stockholm Pandemic Resilience, syftar till att mobilisera privatpersoner och företag för att stödja vården och samhället för att bekämpa coronavirus på bästa möjliga sätt.

Stiftelsen startades av tre unga killar, Dan Castillo, Claes Melander och Andreas Jonsson, som beslutade att samlas för att stödja vårdpersonal under den första fasen av den första vågen. Den ursprungliga idén var enkel – att nå ut till människor som behövde hjälp med mat och gratis transport. Sedan fick de sällskap av läkare, studenter och människor som var duktiga inom media,  PR och IT. Registreringen av stiftelsen gick rekordsnabbt.

Internet Vikings var ett av de första företagen som erbjöd sin hjälp till projektet.

 – Vår webbplats hostas av servrar som tillhandahålls av Internet Vikings, och vi kommer att fortsätta att använda deras tjänster eftersom dessa tjänster är extremt snabba, bra och effektiva. Vi ser att de är en del av vår framgång, säger Antoine Fanoun, generalsekreterare för Stockholm Pandemic Resilience.

I den värld vi lever idag är det omöjligt att främja ett initiativ utan en stark online-närvaro och flera kommunikationskanaler. Internet Vikings bidrag till WeFightCovid.org har varit att grundläggande stödja alla tekniska aspekter av initiativet och bygga basen för kommunikation – vilket visat sig allt viktigare medan organisationen växer.

Som stiftelse har Stockholm Pandemic Resilience och dess huvudprojekt WeFightCovid en oberoende roll som som på ett självständigt sätt arbetar för att skapa positiv inverkan. Efter mer än ett års kamp mot pandemin, har stiftelsen vuxit till den punkt där den är redo att korsa Sveriges gränser och stiftelsens uppdrag har utvecklats. För närvarande försöker organisationen se i vilken del av världen det finns ett behov och sedan implementera de lösningar som har byggts i Sverige, inklusive att donera pengar till olika goda syften som syftar till att undertrycka pandemin och epidemiska utbrott.

Med sådana ambitiösa mål kommer Stockholm Pandemic Resilience att behöva en fortsatt väl fungerande IT-infrastruktur och tillång till konstant teknisk support.

– Det faktum att hastighet var nödvändig för att vi kunde samordna, volontärer, kontakt med tjänstemän och vårdpersonal, vi behövde en professionell hostinglösning som kom igång snabbt. Om inte Internet Vikings skulle ha gjort ett så bra jobb med att hjälpa oss och med en servicenivå långt över vad vi förväntade oss, skulle vi inte ha varit så effektiva i att hjälpa till, säger Dan Castillo.

Behöver ditt företag bättre förstå vilka underliggande hostingbehov ni har?
Läs mer på
www.internetvikings.com 

Vill du backa WeFightCovid? Läs mer på WeFightCovid.org