De utgör YEoS nya styrelse

Postat den 8 juni, 2021

Välkomna till YEoS styrelse för 2021-2022!

Fem entreprenörer, ett styrelseproffs och en tidigare verksamhetsledare. Samtidigt som vi tackar vår avgående styrelse för sitt stora engagemang kring att göra YEoS till ett ännu starkare nätverk så välkomnar vi nu gänget som bär facklan vidare. Ny styrelseordförande är Alexandra Lundegård.

Alexandra Lundegård, 25 år, Sigtuna/Stockholm, medlem sedan 2018. (nyval som styrelseledamot)
– Genom alla entreprenörer som jag träffat i YEoS har jag inspirerats att göra sådant som varit utanför min komfortzon. Nu vill jag utveckla YEoS så ännu fler vågar ta nästa steg och fortsätta sin resa. YEoS är en plats där man inspireras och stöttas i sitt entreprenörskap. När jag har haft funderingar har det alltid funnits fantastiska entreprenörer som hjälper till, stötta eller dela framgångar med. Sedan min tid på Google har e-handel och marknadsföring ett fantastiskt sätt för mig att få utlopp för min passion. Jag brinner för att starta projekt, att gå från idé till handling, utveckla produkter och få företag växa fram.

Alexandra har nyligen avyttrat sitt bolag Alequi Equestrian och har ett nytt projekt på gång, vid sidan av NoA Connect.

Dan Lainio, 30 år, Stockholm, medlem sedan 2012, (nyval som styrelseledamot)
– Sedan starten på min entreprenörsresa har jag samlat på mig mycket erfarenhet av styrelsearbete och bolagsbyggande, vilket jag hoppas kunna bidra med till YEoS. Jag vill engagera mig ytterligare i YEoS för att hjälpa till att fortsätta utveckla nätverket att sprida kunskap och vänskap till fler unga entreprenörer som är tidigt i sina tillväxtresor. YEoS för mig är synonymt med vänskap och kunskap. Genom nätverket har jag träffat några av mina bästa vänner men också lärt mig otroligt mycket som jag använt mig av i min entreprenörsresa.

Dan driver bolaget Hiya där digitala tjänsteföretagen Qleano och nystartade Built finns i portföljen,

Daniel Marklund, 35 år, Piteå, medlem sedan 2009 (alumn, nyval som styrelseledamot)
– YEoS är ett brett och moget nätverk där medlemmar stöttar varandra i medgång så väl som motgång. Vi umgås, ger introduktioner och råd, hejar på, driver affärer och investerar i varandra. Vi behöver en tydligt plan för vad som händer med medlemmar som börjar bli för gamla, i takt med att vi också ska hitta nya unga talanger. Jag vill dessutom bredda nätverkets geografiska spridning, speciellt i norr.

Daniel är en IT-entreprenör med en förkärlek till användbarhet och Online Marketing. Han hjälper gärna andra med råd kring kapitalanskaffning, grundar-relaterade frågor samt tillväxtfrågor.

Jenny Boberg, 30 år, Åre/Stockholm, frilanskonsult och tidigare verksamhetsledare YEoS (nyval som styrelseledamot)
– YEoS är ett nätverk som gör skillnad på riktigt. Som tidigare verksamhetsledare har jag inblick i det operationella arbetets som bedrivits under de senaste åren med jämställdhet, ekonomisk stabilitet och professionalisering – det känns otroligt kul att få möjligheten att ta med den kunskapen och arbeta mer än tidigare med de stora strategiska frågorna. För mig är YEoS ett forum där entreprenörer växer som bolagsbyggare, ledare och framförallt människor. Efter att ha drivit organisationen i tre år har jag sett många exempel på vilken otrolig skillnad det gör att ha människor runt sig som backar i både upp och nedgångar. Oavsett om det varit YEoS, venture capital eller när jag drivit eget har min styrka alltid varit att kombinera det sociala med det professionella, att få människor att mötas, skapa communities och utforska nya vägar.

Charlotte Dunhoff, 31 år, Stockholm, medlem sedan 2019 (omval som styrelseledamot)
– YEoS är mitt go-to-ställe för att få tips, häng och samhörighet med likasinnade personer. Jag lär mig så mycket av att sitta med i YEoS styrelse men jag vill även ge tillbaka – för YEoS ger mig så mycket.

Charlotte är grundare av Sveriges Profilagentur AB och kommer med erfarenheter som bolagsbyggare inom event, underhållning & förmedling av föreläsare. Stor kreativitet och hög energi som omvandlas till handlingskraft.

Roland Dansell, 60 år, Stockholm/Visby (omval som styrelseledamot)
– YEoS är Sveriges viktigaste nätverk för framtidens framgångsrika entreprenörer. Det är en miljö där entreprenörer hjälper varandra att möta utmaningar och våga ta steget att utvecklas och bli mer framgångsrika. Jag har följt YEoS nästan sedan verksamheten startades. Först genom min tidigare arbetsgivare Grant Thornton, som varit samarbetspartner i mer än 10 år (och fortfarande är) och därefter genom styrelsen sedan 2019. Det är ett för mig viktigt bidrag till att hjälpa fler unga entreprenörer att lyckas och även en bas för att säkerställa ett mer jämställt entreprenörskap.

Klara-Maria Mach, 29 år, Uppsala, medlem sedan 2018 (suppleant)
– För mig är det en självklarhet att engagera sig då YEoS har givit mig väldigt mycket i mitt företagande. Därför vill jag ge tillbaka och se till att få fler medlemmar den stöd de behöver. YEoS är ett stärkande entreprenörsnätverk för unga i Sverige. En stöttande och peppande familj som du, som entreprenör, inte kan vara utan! Jag är entreprenören som brinner för entreprenörskapet. Målet med mitt arbete med bolaget Entreprenörden är att fler ska våga satsa på sina drömmar.