YEoS X-change Lissabon – tack för en tiopoängare till YEoS-resa!

Postat den 25 april, 2024

Många intryck som gjort stora avtryck

Den årliga resan YEoS X-change tog oss detta år en vecka till Lissabon, där 30 entreprenörer i 25-gradigt superväder ännu en gång fick uppleva det magiska som sker när människor som delar stora drivkrafter släpper in varandra på djupet.

Vi har pratat om det som är viktigt på riktigt – relationen till oss själva och varandra – och genom en mängd fantastiska miljöer fått möjligheten att centrera oss. Förväntningarna var höga, med behov både av att få komma bort och ha kul, likväl som att få perspektiv kring hur andra ser på sig själva, sitt liv som entreprenörer och de utmaningar vi går igenom. Och som vi nådde fram.

Det finns många som förtjänar ett stort tack från vårt hjärta. Tillsammans har vi skapat en unik resa som skapat avtryck och sug efter mer!

En kavalkad av välriktade tack

Tack Marcus Nordquist och Stefan Trailovic som styrde en fantastisk välkomstkväll hos QueensLab Portugal, där vi hälsades välkomna av Elisabeth Eklund, Sveriges ambassadör i Portugal. Vi vill rikta ett särskilt tack till de partners som bidrog med insikter från scenen: Peter Thorin på Leaps, Stefan Nilsson på Foxway, Marcus Holmström på The Gang, liksom Mancini Properties Algarve, Svensk-Portugisiska Handelskammaren och Västia Parkering. Att sedan få gästa Stefan Nilssons hem och hjärna och diskutera cirkulära affärsmodeller var en bonus!

Utan hjälp att scouta lokaler och miljöer hade resan inte blivit närheten så bra! Tack till Hanna Khazrai på People & Events som letade fram ett smågalet hotell i Mama Shelter, Jakob Jonsson för hemmahäng med atlantvy och surf tillsammans med Joao på Global Surf School. Tack också till co-working-hubben IDEA Spaces som lät oss inleda resan med en magisk utsikt över staden.

Tack till Per Berglund på EB Invest som öppnade upp sitt magiska hem med utsikt över Cascais, du bekräftar verkligen vikten av att vara genuin och närvarande. Vi tackar i samma veva din kompanjon tillika YEoS:aren Max Donatello för alla trådar du dragit i, och för din öppenhjärtade sharing av din livsberättelse. Att ta sig från botten till en plats där varje dag kan bli den bästa är en inställning som inspirerar.

Vi njöt även av breath-work med kallbad på stranden i Estoril tillsammans med Jacob Wandrell på Apex Performance Collective. Det gav värdefullt inspel kring vikten av att hålla sig mentalt och fysiskt i trim. Vi var många som blev ännu mer sugna på tanken att ha Portugal som ett andra hem, där Carlos Mangas från Berkshire Hathaway Home Services är en given kontakt.

Sist men inte minst några miljöer som är väl värda att se i Lissabon; tack Quinta de Sant´Ana för en trevlig vingårdsvisning och magisk picknick med utsikt över böljande kullar och Mona Verde Jungle Roof Top för en lördagsmiddag med puls.

Sist men inte minst: tack till er alla 30 entreprenörer i YEoS och alumner i Forever YEoS som aktivt medverkade och bidrog till att bygga ny och stärka gammal vänskap. Bolag kommer och går, värdefulla relationer består!

“Bäst var allas öppenhet och mod att dela med sig av sina mindre ljusa stunder och erfarenheter.”

“Kändes otroligt genomtänkt och bra roddat! En bra kombination av olika typer av aktiviteter som gjorde det enkelt att prata och connecta med varandra på ett naturligt sätt och alltid på väldigt fina och vackra locations/miljöer vilket också ger inspiration!”