Välkommen Zenith som Friends of YEoS!

Postat den 3 april, 2019

Hur kan Sverige växa genom kraften hos sina entreprenörer? YEoS hälsar välkommen till Zenith Group och Tommy Jacobson som genom beslutet att bli Friends of YEoS backar vårt arbete att stärka banden mellan och utveckla Sveriges ledande unga entreprenörer.

– Entreprenörer och entreprenörskap är det som långsiktigt utvecklar ett samhälle, vårt samhälle. YEoS samlar en stor del av de entreprenörer som är de som ska axla den rollen. Därför är det ganska självklart att Zenith vill stödja YEoS, menar Tommy Jacobson.

Tommy Jacobson är känd som en av Sveriges mer framgångsrika investerare med  investeringar i bolag som Unibet, Dibs, Neonet och Zound Industries. Som Friends of YEoS kommer Tommy bland annat dela med sig av sina kunskaper kring att ta in investerare.

– En sak som många underskattar i en sådan situation är att från den stunden som du släpper in externa investerare så är det inte längre ditt bolag. Då har du nya människor som har synpunkter hur du driver ditt bolag. Det var en ganska smärtsam upplevelse för mig när jag tog in investerare i mitt första bolag i början av 90-talet, menar Tommy Jacobson.

– Jag har ett konstant behov av att lära mig nya saker, och få hjälp med att se på olika saker på ett nytt sätt. Alla möten med unga entreprenörer ger mig möjlighet att bejaka de behoven, säger Tommy Jacobson, vars nyfikenhet på entreprenörer och nya idéer är ständigt närvarande.

– Om jag skulle dela en insikt som gjort skillnad för mig; tänk på att varje dag, varje timma, varje minut göra allt du gör lite bättre i varje enskild detalj. Det kommer med tiden att göra dig till en entreprenör i världsklass, avslutar Tommy Jacobson.

Fakta om Zenith Group

Avkastning: 30x (22% IRR) sedan år 2000
Antal investeringar: 50
Antal exits: 15
Antal anställda i alla våra bolag: >2000
Totalt förvaltat kapital: 15 miljarder SEK
VC: 10-20 mkr i tidiga faser, dock inte rena start-ups.
Growth: 20-50 mkr i kassaflödespositiva tillväxtbolag.
Fastigheter: 20-100 mkr per fondinvestering.

Läs mer om Zenith på www.zenithgroup.se

 

Vill du också backa YEOS?

Bli Friends of YEoS – en möjlighet för dig som entreprenör att ge vidare till nästa generation. Slå en signal (eller maila) till Fredric på 070-241 88 83 så berättar vi mer om vilka mervärden du kan förvänta dig i mötet med YEoS medlemmar.