Matilde Urdinola mot nya utmaningar

Postat den 21 november, 2017
Foto: Tatiana Boret-Olsson
Foto: Tatiana Boret-Olsson

Young Entrepreneurs of Swedens styrelseordförande Matilde Urdinola har efter flera år med stort engagemang och hårt arbete valt att lämna styrelsen för att gå vidare mot nya uppdrag. Vi säger stort tack för hennes värdefulla engagemang och önskar henne all lycka till i framtiden! Matilde har sedan 2014 varit aktiv i YEoS styrelse och verkat som styrelseordförande sedan 2015.

– Min första kontakt med ordet “entreprenörskap” kom sent i mitt liv, men förmågan att skapa mina egna möjligheter och se bortom gränser har alltid varit en egenskap som funnits hos mig. När jag kom i kontakt med YEoS för första gången år 2013 upplevde jag en stark känsla av samhörighet och energi. Här fanns flera likasinnade som verkade se på regler och förväntningar mer som en fingervisning än någonting man bara följer utan att ifrågasätta. Här var medlemmar med en otrolig uppfinningsrikedom med historier, livsöden och erfarenheter bortom WOW. Envisa och extremt hårt arbetande. De var entreprenörer.

Det är tack vare er medlemmar, varenda en i YEoS som har arbetat i styrelsen och för organisationen, som har gjort detta uppdrag så givande. Att få se och ta del av historier och berättelser bakom både framgång och motgång. Den ständigt peppande stämningen medlemmar emellan – en unik kultur som har format iallafall mig till en mer öppen person. Tack vare er, som alla gånger utan krav svarat, tipsat och stöttat varandra. Ni gör YEoS till den generösa plats som nätverket är och det har varit fantastiskt att få uppleva.

Jag har valt att avsluta mitt uppdrag den här hösten, men mitt hjärta och engagemang att vilja stötta unga entreprenörer kommer alltid att finnas kvar. Tack vare YEoS och alla oförglömliga, unika människor jag mött så har jag själv växt som entreprenör och företagare men också som person.

Något jag tar med mig är att entreprenörskap inte är en superkraft man föds med, utan en egenskap som man förfinar och utvecklar tillsammans med andra människor och där nyfikenhet och uthållighet är två huvudingredienser.

Stort tack till alla inblandade jag haft förmånen att jobba med och stort tack till våra Guldpartners Grant Thornton och SEB, som tack vare tron på att entreprenörskap är något man blir bättre på tillsammans, stöttat nätverket och skapat en bättre plattform för entreprenörer att bli bättre tillsammans.

Bästa hälsningar,
Matilde Urdinola

 

Kallelse till extra stämma:

På den extra årsstämman den 29:e november 2017, väljs ny tf. styrelseordförande fram till ordinarie årsstämma 2018.

Kallelse till medlemmarna skickas ut i separat utskick och kan även ses här.