Designa din rekryteringsprocess för tillväxt

För många entreprenörer kommer bara tanken på ännu en rekryteringsprocess med lätt huvudvärk. Det tar tid att administrera, det är svårt att nå fram till de riktiga guldkornen och man lägger tid på fel kandidater. För många går det ändå rätt lätt i början, men i takt med att antalet tjänster som utlyses växer och ansökningar som skall behandlas staplas på hög så blir behovet av en hållbar digital process allt tydligare.

 

Teamtailor har blivit ett centralt verktyg i QueensLabs tillväxt som hjälpt oss växa med över 100%, där ansökningar ökade med 520%. En kombination av bra UX, AI, integrationer och support har bidragit till att övergången har varit smidig och vi snabbt kunde se fördelarna.” Stefan Trailovic, QueensLab
 
Så hur vore det om det var tvärtom?
Välkommen till en timme med fokus på erfarenhetsutbyte kring rekryteringsprocessen och hur Teamtailor som verktyg skapar möjligheter att enklare kunna delegera rekryteringen ut i organisationen.


Anmäl dig genom event på Facebook

  • Klicka här – kalenderinbjudan med länk skickas efter anmälan
YEoS-medlemmarna Siri Henriksson, Worldfavor och Stefan Trailovic, QueensLab delar med sig av sina tankar, diskussionen gästas även av Fredrik Mellander från Teamtailor och Linnea Bywall från Alva, vars verktyg för testning av kandidater sömlöst kan integreras i Teamtailor vilket kan vända upp och ned på vilka kandidater du i slutänden träffar.


Skräddarsytt rekryteringsflöde

Med Teamtailor får du en skräddarsydd överblick på rekryteringsflödet och kan bygga bästa möjliga kandidatupplevelse. Tiden till färdig anställning minskar, samtidigt som du lättare kan delegera arbetet med rekrytering ner i organisationen. Du får en GDPR-säkrad process och kan fokusera på det som gör att du snabbare kan skala upp ditt företag.
 
”Jag använder TeamTailor idag och har även varit inne i ett annat bolag som säljer ett rekryteringsverktyg så är med det ganska insatt i rekryteringsverktygsvärlden. Teamtailor är SUPER för bolag som växer och börjar jobba strukturerat med sina rekrytering. Det är enkelt att använda och lämnar utrymme att växa i.” Siri Henriksson, Worldfavor
 

Information

Startdatum
29 April