Så bygger du ett framgångsrikt impactbolag

Webbinarium med Erik Martinson, Svea Solar och Noel Abdayem, The Humble Co

Hållbarhet i gasellfart med Svea Solar och The Humble Co

Onsdag 4 nov kl.16.30-17.30: Välkommen till ett webbinarium där YEoS i samarbete med Grant Thornton och entreprenörerna Erik Martinson, Svea Solar samt Noel Abdayem, The Humble Co, delar med sig av sina perspektiv kring tillväxt som konsekvens av en i grunden hållbar affärsidé. 

Många entreprenörer drivs av att vara en del av lösningen på stora samhällsproblem och har hållbarhet som ryggrad i sin affärsidé. För unga medvetna start-ups finns större möjlighet att nå mer kapital hos investerare, liksom kraftigt ökade möjligheter till tillväxt när man tillgodoser intresse från medvetna kunder och konsumenter. Att bidra till att lösa globala utmaningar på hållbara sätt är således det nya gröna, och lönsamt på flera plan.

Så hur kan du mäta effekterna av och kommunicera din påverkan på omvärlden på ett tydligt, trovärdigt och jämförbart sätt? Och vad kan du göra i din vardag som har direkt bäring både på ditt samhällsavtryck och bolagets lönsamhet?

Gör din anmälan här

  • Jag vill lyssna (Anmälan görs via Grant Thorntons webb.) Seminariet är kostnadsfritt och sänds över webben, onsdag 4 nov kl 16.30-17.30

Svea Solar och Humble Co + Grant Thornton: mer om panelen och moderatorer

Noel Abdayem, 29 år, är tandläkaren som växte upp i en entreprenörsfamilj i godisbranschen. Men karriärplanerna tog en tvär vändning i samband med ett volontäruppdrag som tandläkare på Jamaica. Idag driver han The Humble Co. som ligger bakom den internationella succén The Humble Brush och fler andra miljövänliga munvårdsprodukter.

Erik Martinson, 32 år, är civilingenjören som sökt jobb på Tesla och fått nej fem gånger. 2013 startade Erik tillsammans med kursaren Björn Lind istället solcellsbolaget SVEA Solar som installerar solceller till allt från privatpersoner till stora kommersiella solcellsparker. Idag sker bred internationell expansion, där man även är leverantör åt IKEA. Svea Solar blev utnämnda till Årets Supergasell i Sverige, som Sveriges mest snabbväxande företag.

Julia Höglund och Linda Mannerby, Samtalet modereras av hållbarhetsexperterna Julia Höglund och Linda Mannerby från Grant Thornton, även jurymedlem för det av Dagens Industri nyinstiftade priset årets Impactgasell. Världen skriker efter impact-unicorns, gröna start-ups och social enterprices. Med fler medvetna entreprenörer och ledare i täten så kan vi accelerera den positiva utveckling världen behöver se.


Om YEoS

YEoS är Sveriges ledande nätverk för unga entreprenörer som sedan 2008 verkar för att sammanföra och utveckla Sveriges stora framtida företagsledare. Genom en mängd event och en öppen kultur av sharing-daring-caring får medlemmar tillgång till värdefulla perspektiv som underlättar de många beslut en entreprenör som driver ett växande bolag står inför.

 

Information

Startdatum
04 November