Clubhouse – Att bygga jämställda bolag

 

 

Jämställdhet = Lönsamhet?

Hur gör du för att skapa en stark företagskultur som attraherar såväl kunder som nya anställda?

Jämställdhet är ett ständigt aktuellt ämne och inte minst nu när vi närmar oss Internationella Kvinnodagen vars syfte är att uppmärksamma att samhället ännu inte är jämställt och att vi behöver fortsätta arbetet för att förändra det.

 

Jämställdhet som lönsamhetsfaktor

I företagsvärlden kan nämnas att Nasdaq har inlett samarbete med stiftelsen Allbright för att utbilda både onoterade och noterade bolag för att bli bättre på mångfald och få in jämställdhet i sina verksamheter. I slutet på förra året rapporterade Dagens Industri att jämställda bolag har 3 % bättre avkastning och samtidigt är det många bolag som inte ens är i närheten av att kunna kalla sig jämställda, allra minst inom tech.

Eftersom vi i  YEoS tror vikten av jämställdhet och mångfald vill vi självklart lyfta den här frågan och bjuder in till ett spännande samtal där du både kan få ny kunskap och insikter men även dela med dig av dina tips och tankar.

 

Samtal om jämställdhet fredag den 5:e mars

Fredag den 5:e mars bjuder YEoS till lunchdiskussion på Clubhouse där du som entreprenör får ta del av tankar från tre erfarna bolagsbyggare och deras erfarenheter kring att bygga jämställda bolag där lönsamhet och jämställdhet går hand i hand.

Lyssna till Martina Klingvall Holmström, Telness, Catrine Sageryd Rudbäck, Mekina och Maria Mattsson Mähl, AlphaCE som alla skapat bolag som växt tack vare en uttalad jämställdhetsstrategi.

Hur gör du, vad kan du tänka på och vilka kort- och långsiktiga positiva effekter har det på företaget när du stärker ditt jämställdhetsfokus? Passa på att ta del av och dela med dig av kloka tankar, erfarenheter och tips!

Välkommen att joina oss fredag den 5:e mars kl 12 på Clubhouse i ett samtal som modereras av Anna Volby, verksamhetsledare YEoS.

 

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/utbildning-ska-oka-jamstalldheten-i-borsbolagen

https://www.di.se/nyheter/kvinnlig-finanschef-far-kursen-att-rusa/

https://www.allbright.se/nyheter/2020/5/17/rapportslpp-tech-lever-grabbmyten

Information

Startdatum
05 March