YEoS Stories med Joceline Lu och Felix Kollin

Välkommen på AW med YEoS hos Grant Thornton den 28 sep

Vilka är drivkrafterna bakom bolagen Nordic Green Food och Lead Pilot, och vad kan vi lära oss av andra entreprenörers syn på livet?

YEoS Stories är en serie AW:s för dig som medlem i YEoS och alumn i Forever YEoS, där vi sista torsdagen i månaden bjuder in till att lyssna på unika entreprenörsresor med några av Sveriges mest inspirerande, driftiga unga entreprenörer.

Välkommen till en kväll som tar oss genom framgång och motgång, erfarenheter och lärdomar. Kanske kommer du att inspireras av någons mod, lära dig av någon misstag eller bara hitta rätt i att umgås med likasinnade som delar ditt driv.

Tid och plats
Torsdag 28 september hos Grant Thornton, Kungsgatan 57
Välkommen från kl.17, YEoS Stories startar kl. 17.30 – kom i tid.

 

PS. Vill du hänga med YEoS på dagen också? ➡️ boka även YEoS X-DAY! ⬅️

 

JOCELINE LU, NORDIC GREEN FOOD

Går det att kombinera hållbarhet och mångkulturellt bolagsbyggande inom matbranschen? Det har varit hjärtefråga för Joceline Lu som år 2017 tog över ledningen av familjeföretaget Nordic Green Food. Har du någon gång köpt YiPin tofu så är det en produkt från fabriken i Vallentuna, som utöver tofu tillverkar och marknadsför tempeh och annan växtbaserat och asiatisk mat. Joceline klev in i bolaget som andra generationen med ny kraft att driva tillväxten framåt. Efter några expansiva år omsätter nu bolaget ca 80 miljoner sek. Varenda krona kommer från produkter tillverkade i den egenbyggda fabriken med 40 galet engagerade medarbetare.

”Alla vi människor har motivation att bidra till en bättre värld, oavsett om man är fabriksarbetare eller styrelseledamot ”

FELIX KOLLIN, LEADPILOT

Hur kan man bygga en SaaS-tjänst som effektiviserar försäljning och bidrar till affärsnytta? Felix Kollins entreprenörskap föddes för fem år sedan, mellan AI-tentaplugg och inkubatorer. Att skapa kreativa lösningar på svåra problem var den tändande gnistan till LeadPilot, som växte snabbt till att ha över 20 anställda med kontor i flera länder. Nästan lika snabbt ledde Felix bolaget från kapitalfinansierat till lönsamhet, med fortsatt tillväxt och expansion på agendan. Felix är inte rädd att dela med sig av sina lärdomar – både när det gäller personliga och yrkesmässiga utmaningar han har behövt överkomma. För åker man berg och dalbana gäller det att hänga med i svängarna för att inte få whiplash.

Information

Startdatum
28 September