Techentreprenören Love Sahlin vill inspirera andra genom YEoS

Postat den 21 juli, 2022

För Love Sahlin, 33, har entreprenörskap och medlemskap i YEoS nästan alltid gått hand i hand. Redan 2010 när han bildade sitt första aktiebolag fanns nätverket där med likasinnade. “I YEoS kommer relationerna först, och affärerna i andra hand”, konstaterar Love. Nu med nya projektet och snabbväxaren techlove drar han nytta av allt han lärt sig hittills såväl av egen erfarenhet som genom nätverket. Dessutom tar han nya kliv i rollen som investerare genom YEoS Ventures.

“Jag är nog inte särskilt anställningsbar”, skrattar Love. Detta efter att han konstaterat att det där med eget företagande, som för många andra av YEoS medlemmar, blivit något av en livsstil. Ett kall som kunde anas redan som barn. Först i form av kneg som att sälja majblommor, dela ut reklam och tidningar, men ganska snabbt avancerade verksamheten till försäljning av webbtjänster under gymnasietiden. Han anställde till och med klasskompisar. I takt med att verksamheten växte bildades så småningom ett första AB, och på den vägen var det. 

Idag lägger han framförallt krutet på bolaget techlove. Techlove är en IT-konsultfirma som grundades av Love och Karl Eriksson våren 2020. De har i juli 2022 20 anställda och bland deras kunder finner man bland andra H&M, Tôteme, Candles Scandinavia och Coop. “Vår största styrka är personalen och att vi lyckas matcha rätt kompetens med spännande uppdrag. Vi jobbar hårt för att erbjuda roliga och utmanande uppdrag till varje konsult”.

Att techlove gjort en imponerande tillväxtresa råder det alltså ingen tvekan om. Men så har Love också vid det här laget lång erfarenhet bakom sig, och vad han beskriver som en förståelse inom bolaget för samspelet mellan människa, teknik och företagskultur.
“Vi brukar lite skämtsamt säga att den resa vi gjorde med mitt första bolag, som tog 10 år, den ska vi genomföra på 3 år med techlove. Vi ligger bra till hittills, och det säger väl något om hur mycket man har lärt sig om att bygga bolag”. 

Medlemskapet i YEoS har som nämnts funnits med nästan från starten, och är kanske en bidragande faktor till att livet som entreprenör blivit hållbart och framgångsrikt. Själv har han varit en aktiv ambassadör och värvat flera medlemmar under åren.
Som medlem i YEoS har jag alltid någon som förstår mina utmaningar och stöttar mig i tuffa beslut. Det finns ett enormt kunskapsutbyte och engagemang som verkligen stärker, motiverar och utvecklar oss medlemmar”.  

Genom åren har det också blivit en hel del minnen och roliga aktiviteter med YEoS, konstaterar Love. Han minns till exempel sin första YEoS Summit, som på den tiden hette YEoS Årskongress, på Högberga gård.
“Det var som en helt ny värld som öppnades för mig när jag fick träffa alla andra medlemmar för första gången. Jag kom hem full av energi och ett helt annat driv än innan jag åkte – det är svårt att beskriva”.

En annan resa han minns är YEoS Xchange 2015 i New York, med studiebesök bland annat hos Spotify och Skanska i Empire State Building.
Det fina med YEoS är att dörrar öppnas som annars hade varit stängda. Tack vare medlemmarnas breda kontaktnät och kreativitet har jag fått möjligheten att se platser och träffa människor som jag annars inte hade mött.” 

Love Sahlin tillsammans med andra medlemmar under YEoS Summit 2021

Framöver ser Love fram emot att inspirera och stötta nya medlemmar. Han är med techlove en del i Friends of YEoS, och årets YEoS Summit är redan inbokad. 

“Jag ser såklart fram emot att träffa alla! Jag vill inspirera den nya generationen så att YEoS kan fortsätta finnas i 30 år till. Dessutom känns det väldigt kul med torsdagskvällens warm-up event, då vi ska snacka investeringar med Yeos Ventures – eftersom jag framöver är taggad på att investera mer än tid och kunskap i andra bolag.”

YEoS Summit 7-9 Oktober, Göteborg

Vill du hänga med Love (och många fler) tipsar vi alltså om att boka din plats redan idag på YEoS Summit 2022, 7-9 oktober i Göteborg. Läs mer här >>

Och varför inte joina uppvärmnings-eventet den 6 oktober hos Walborg Ventures? Läs mer här >>

Vi flaggar även för YEoS Skiweek 19-22 januari 2023 som Love är en återkommande initiativtagare till. En äventyrlig långhelg i Bruksvallarna för ett mindre sällskap medlemmar, med förstklassig mat och öppenhjärtiga samtal. Läs mer här >>

 

Techlove brinner för att matcha rätt konsult med rätt uppdrag. Foto techlove/press.

Sedan starten 2020 till 2022 har techlove växt till 20 anställda. Foto techlove/press.